Patrijarh Irinej: Vučić se junački bori za Kosovo, u to nema sumnje

Patrijarh Irinej: Vučić se junački bori za Kosovo, u to nema sumnje


Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, izjavio je nakon obraćanja predsednika države Aleksandra Vučića Saboru u Patrijaršiji, da svi vide da se Vučić “junački bori za državu, narod i Kosovo” i da je to njegov i stav Sabora.

“Najviše vremena smo posvetili Kosovu, nećemo odustati od borbe za Kosovo. Ono što vidimo svi, naš predsednik se junački bori za državu, narod i Kosovo. Nema sumnje u njegove dobre namera i trud, ali je neizvesno kako će se to pitanje rešiti”, rekao je patrijarh Irinej.

Kako je rekao, “nadamo se u Boga”, kao i da puno zavisi od situacije u svetu, “od onih koji podržavaju nas i onih koji podržavaju drugu stranu”. Patrijarh je rekao da se divi toj energiji, “jer je svaki drugi dan na putu i vodi teške razgovore van Srbije”, rekao je patrijarh Irinej.

vucic spc 2

“Ja mu se divim kako to izdržava i molim se Bogu da mu da snage i mudrosti da svoju ulogu predsednika države odigra na najbolji i najkorisniji način”, rekao je patrijarh Irinej i dodao da je to i njegov lični i stav Sabora.

Vučić je rekao da je Sabor obavestio o svim razgovorima, pregovorima, svim važnim temema, a “oni o svojim brigama, o različitim stavovima po pojedinim pitanjima”.

“Patrijarh je odlično razumeo, kao što ja razumem njegovu brigu i njegove muke, da neko mora da donosi i ne lake, rekao bih, teške ovozemaljske odluke. Jedan od vladika je rekao, što god Vučiću uradiš bićeš svima kriv i ja sam to odlično razumeo,” rekao je Vučić.

Kako je objasnio Vučić, “ako uradiš jedno bićeš svima drugima kriv i obratno”.

Dodik: Smanjene šanse za dobro rešenje 

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je takođe učestvovao na sastanku u Patrijaršiji, je rekao da bi podele oko nacionalnih pitanja smanjile šanse za nalaženje dobrog rešenja oko Kosova.

vucic spc 4

“Razgovor je bio vema koristan, potreban je zajednički stav svih važnih faktora u Srbiji i Srba u celini”, rekao je Dodik.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Kiki

    “Njegova borba” za “kompromisno razgraničenje” i priznanje države “kosova republjik”, tako što će Albancima da preda 90% teritorije KiM, plus Preševo i pola Bujanovca… To će biti “njegova velika pobeda”, zar ne? Tapšaće ga po ramenu njegovi zapadni sponzori, a i taj “vladika” Ignjatije biskup… Sačuvaj nas Bože od “njegove borbe za KiM”!

+ Ostavite komentar