Vesti
14.05.2019. 11:28
Beta

VUČIĆ NA SABORU SPC: Izneo sam sve svoje brige, patrijarh me je razumeo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) "izneo sve svoje brige" koje je patrijarh Irinej, kako je rekao, dobro razumeo.

"Patrijarh je odlično razumeo kao što ja razumem njegovu brigu i njegove muke, da neko mora da donosi i ne lake, rekao bih, teške ovozemaljske odluke. Jedan vladika je rekao - šta god da uradiš, bićeš kriv", rekao je Vučić nakon sednice Sabora SPC u Patrijaršiji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kako je rekao, "naše je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum, da ne pristajemo na ucene i da ne dajemo ono što niti je naše pravo, niti možemo da ga damo bilo kome".

"Govorili smo i o odnosima Srpske i Srbije, o dobrim odnosima, jedinstvenom bukvaru za srpski etnički prostor, memorijalnom centru u Jasenovcu, kao i o važnoj stvari, da u Srbiji, a slično je i na srpskim etničkim prostorima, izgubimo 104 čoveka dnevno, jer više umre nego što se rađa. Nas je svakog dana manje za 104 čoveka i to su svari na kojima moramo da radimo. Na ovom sastanku sam govorio iskreno i otvoreno. Govorio sam i da nekada nismo bili usaglašeni sa realnošću, a da to ne sme da nam se ponovi. Čini mi se da smo se dobro razumeli, da je važno da razumemo naše različitosti, ali da poštujemo jedne druge i da verujemo da radimo u najboljem interesu za našu otadžbinu. Ovaj sastanak je bio jako važan jer crkva ima stavove koje je važno čuti", poručio je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
VUCIC SABOR SPC

Crkva ima pravo na svoje stavove, iako oni nekada nisu isti kao naši, važno je da ih čujemo, jer je Crkva pomagala naš narod svuda gde je on bio ugrožen, pa i na Kosovu, rekao je Vučić. Dodao je da je sastanak trajao više od dva i po sata i da ga je Sabor obavestio o svojim brigama i o različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve