Vesti
12.01.2023. 16:11
Beta

SPC

Patrijarh Porfirije se sprema za posetu Americi

Porfirije
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boraviće od 24. januara od 5. februara u SAD, a svoju posetu započeće u Njujorku, saopštila je SPC.

Planirano je da od 24. do 28. januara patrijarh poseti parohije i Crkveno-školsku opštinu Svetog Save u Njujorku, gde će obići i Sabornu crkvu Svetog Save koja je izgorela u požaru 2016. godine.

U Njujorku će 27. januara, na dan praznika, Porfirije prisustvovati i svečanoj proslavi Svetog Save, patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Patrijarh će u drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, posetiti Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, jedine visokoškolske ustanove SPC u Severnoj Americi.

Planiran je i susret sa nadležnim episkopima SPC na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Nova Gračanica na Trećem jezeru kod Čikaga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: "Zamislite da neko zabrani papi da uđe u Vatikan"
Patrijarh Porfirije

SPC

27.12.2022. 13:41

Patrijarh Porfirije: "Zamislite da neko zabrani papi da uđe u Vatikan"

Partijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije ocenio je da ako postoji dobra volja, može se pronaći put za zajednički život Srba i Albanca na Kosovu, kao i da se može pronaći put koji vodi u okvire u kojima za svakoga ima mesta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve