Vesti
11.01.2022. 10:09
Tanjug

Ima blage simptome

Patrijarh Porfirije pozitivan na koronu

Patrijarh Porfirije 11.1.2022.
Izvor: TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Srpska Pravoslavna Crkva saopštila je da je rezultat testiranja patrijarha Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan i da će on, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojeće dane provesti na kućnom lečenju.

Kako je navedeno, patrijarh ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere.

"Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano. Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg", navedeno je u saopštenju Informativne službe SPC.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Porfirije čestitao Božić i citirao Ivu Andrića
Patrijarh Porfirije 5.1.2022.

Božićna poslanica

05.01.2022. 15:05

Porfirije čestitao Božić i citirao Ivu Andrića

Tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" Srpska pravoslavna crkva, patrijarh Porfirije sa mitropolitima, episkopima i Ohridskom arhiepiskopijom, čestitao je Božić i pozvao na ljubav, zajedništvo svih pravoslavnih Srba, s posebnom brigom za one koji žive na Kosovu i Metohiji i rasejanju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve