Vesti
23.02.2022. 13:45
Tanjug

"Minimalno povećanje"

Pet fakulteta Univerziteta u Beogradu traži povećanje školarine

Univerzitet, studenti
Izvor: Shutterstock

Pet fakulteta Univerziteta u Beogradu (UB) predložilo je povećanje školarina za narednu školsku godinu za osnovne studije, a prema rečima rektora Vladana Ðokića, reč je o minimalnim povećanjima koja ne prelaze 10 odsto u odnosu na ovu školsku godinu.

Radi se o Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom, Fakultetu organizacionih nauka, Ekonomskom i Biološkom fakultetu.

Ðokić je na sednici Senata UB rekao da je uglavnom reč o fakultetima koji više godina nisu povećavali troškove studija za samofinansirajuće studente.

On je naveo i da je na master studijama planirano povećanje školarina na Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom i Biološkom fakultetu, dok na doktorskiim srtudijama takođe treba da poskupi školarina na Tehnološko-metalurškom, Biološkom, Ekonomskom i Geografskom fakultetu.

Ðokić je na sedici rekao i da se smanjuje broj studenata zaraženih kovidom-19 i da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u drugoj polovini drugog semestra fakulteti koji imaju onlajn nastavu mogli preći na neposrednu nastavu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dekan Medicinskog fakulteta na informativnom razgovoru
sud, sudnica

Lazar Davidović

26.01.2022. 15:54

Dekan Medicinskog fakulteta na informativnom razgovoru

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović izjavio je da je bio na informativnim razgovorima povodom odluke koju je taj fakultet doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovali samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve