Vesti
28.05.2024. 14:15
R.E.

Počinju radovi...

OVAKO će izgledati plato ispred hrama Svetog Save, ali i GARAŽA (FOTO)

1
Izvor: Beoinfo

Plato ispred Hrama Svetog Save biće jedan od najlepših na svetu, kako i dolikuje ambijentu pored naše najveće svetinje, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda prilikom obilaska početka radova na uređenju platoa kod Hrama Svetog Save.

"Radovi na uređenju platoa ispred Hrama Svetog Save sada počinju i trebalo bi da budu završeni u toku sledeće godine, ali mislim da je važnije da oni budu urađeni kvalitetno i valjano, jer ovo što se nalazi iza nas je naša svetinja, nešto što će vekovima, ako bog da, ostati na ovim prostorima.

Želimo da čitav ovaj prostor oko Hrama Svetog Save bude mesto na koje danas vole da dođu ne samo Beograđani nego i svi turisti koji dolaze u naš grad, te da nakon rekonstrukcije ovo postane zaista jedno od najprepoznatljivijih beogradskih mesta za obilazak. Najveći broj pravoslavnih vernika koji dođu u Beograd, dođu barem jednom, tako da je važno da mogu da uživaju i u parku koji će biti uređen u skladu sa celokupnim ambijentom", rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda prilikom obilaska početka radova na uređenju platoa kod Hrama Svetog Save.

Kako bi novi park trebalo da izgleda, usaglašeno je i sa patrijarhom Porfirijem i Srpskom pravoslavnom crkvom

"Želimo da autentičnost ovog parka sačuvamo i da mu udahnemo novi život, da mu udahnemo ono što on zaslužuje, a to je da pored najlepšeg pravoslavnog hrama na svetu bude i najlepši park. Radićemo sa najkvalitetnijim materijalima, prirodnim kamenom, nećemo poseći nijedno stablo, već ćemo posaditi između 400 i 500 novih sadnica" kazao je on.

Sa Gradom Beogradom će u ovom projektu zajedničkim sredstvima učestvovati i Vlada Republike Srbije.

"U okviru parka ćemo imati Patrijaršijski dom, koji će u drugoj fazi rekonstrukcije biti urađen, što znači da ćemo i našoj crkvi obezbediti još bolje i kvalitetnije uslove za svakodnevni život. Želeo bih da vam kažem da radimo ovde i garažu u Skerlićevoj, sa 356 novih parking-mesta, koja je jedan sastavni deo ovog velikog projekta, budući da će oni koji obilaze hram imati gde da se parkiraju. To će značiti ne samo posetiocima već i Vračarcima koji ovde žive",  istakao je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve