Vesti
19.11.2020. 20:30
Tanjug

Zaposleni u ustanovama

Po 10.000 dinara i za zaposlene u sistemu socijalne zašite

tan2020-7-21_1663789_3.jpg

Zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, koji su u sistemu Covida-19, njih 5.372, dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po

Zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, koji su u sistemu Covida-19, njih 5.372, dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po 10.000 dinara, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je za Tanjug istakla da je ministarstvo iniciralo predlog, a da je Vlada Srbije danas usvojila takav zaključak.

Ona je podsetila da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, više od osam meseci, ulažu maksimalne napore da spreče da virus uđe među korisnike ustanova, ali i da na vreme otkriju infekciju i spreče dalje širenje ukoliko do toga dođe.

[caption id="attachment_293197" align="alignnone" width="640"] FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija[/caption]

Korisnici tih ustanova su, kako kaže, u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

"Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade", rekla je Kisić Tepavčević.

Povezane vesti - Zdravstvo na ivici, uključiti stomatologe i privatni sektor

Kako je objasnila, reč je o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, koji su finansirani iz budžeta Srbije i koji rade u sistemu Covida-19.

"Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu", podvukla je Kisić Tepavčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
9°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve