Vesti
28.08.2023. 10:35
R. E.

PIO fond

Počela podela penzionerskih kartica

Penzioneri
Izvor: Shutterstock

Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionerske kartice, koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, od danas mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović uručio je prvu penzionersku karticu Milici Stanimirović iz Beograda.

On je rekao da se do sada za penzionersku kartici prijavilo više od 730.000 penzionera.

"Svi oni koji su se prijavili za ovu karticu putem svojih mobilnih telefona koje su dostavili dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu", rekao je Ognjenović i pozvao sve ostale penzionere koji se nisu prijavili da to učine.

Naveo je da je država za pogodnosti koje će se nuditi preko penzionerskih kartica, potpisala ugovore sa više od 400 partnera.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta i ona je osim preko sajta PIO fonda moguća i na šalterima pošta širom Srbije.

Ove kartice će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati brojne pogodnosti i popuste kod trgovačkih lanaca, apoteka, ugostiteljskih i turističkih objekata, zdravstvenih centara...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Inicijativa za uvođenje socijalne-garantovane penzije
Penzioneri

Milan Krkobabić

18.08.2023. 18:56

Inicijativa za uvođenje socijalne-garantovane penzije

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić izjavio je danas da je Inicijativa za uvođenje socijalne-garantovane penzije u Srbiji, ne manje o 100 evra, jedno od polazišta u borbi protiv siromaštva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve