Vesti
15.09.2023. 09:59
r.e.

Komunalna infrastruktura

Počelo prijavljivanje nelegalnih objekata za vodu, struju i grejanje

struja
Izvor: Shutterstock

Prijavljivanje građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima za priključenje na komunalnu infrastrukturu počelo je u petak i traje do 15. oktobra.

Zahtevi za privremeno priključenje na sve infrastrukturne mreže ili na pojedinačnu mrežu, podnose se službi za ozakonjenje opštine ili grada na čijoj se teritoriji nalazi objekat, a kako su potvrdili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) sve je spremno za početak prijave i dat rok je sasvim dovoljan da građani ispune sve predviđene uslove.

U detaljnom uputstvu koje se može preuzeti sa sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, piše da je priključenje moguće samo za jedan objekat ili stan istog vlasnika koji se koristi za stanovanje.

Nadležni organ dužan da u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva izda obaveštenje o ispunjenosti uslova za privremeno priključenje, a Privredno društvo, odnosno komunalno preduzeće, dužno je da odmah po prijemu obaveštenja od opštine ili grada započne postupak utvrđivanja tehničkih uslova za privremeno priključenje, a ukoliko nisu ispunjeni tehnički uslovi obaveštava vlasnika objekta i opštinu ili grad.

Privremeno priključenje traje do konačnog utvrđivanja pravnog statusa objekta.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve