Vesti
18.10.2023. 11:12
R.E.

Predložene kazne

Podignuta optužnica za masakr kod Mladenovca

Sud, sudija
Izvor: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog masakra u okolini Mladenovca, kao i protiv njegovog oca, ujaka i brata od ujaka

Optuženom se stavlja na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, zbog čega je Tužilaštvo za teško ubistvo predložilo kaznu zatvora 20 godina.

Uroš Blažić u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora.

Ubica iz Mladenovca se tereti i za nedzovoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmicu, kao i neovlašeno korišćenje tuđeg vozila.

Pored Uroša Blažića, na optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu nalaze se i njegov otac, ujak i brat od ujaka. Otac Radiša Blažić, se tereti za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško delo protiv opšte sigurnosti zbog čega je za njega predložena kazna od takođe 20 godina zatvora. 

Goran i Boris G. iz Kragujevca, ujak i brat od ujaka Blažića, optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja,pa je Tužilaštvo stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u Mladenovcu
zatvor, lisice, hapšenje

Zbog opasnosti od bekstva

02.06.2023. 15:48

Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u Mladenovcu

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U. B. iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve