Vesti
24.05.2024. 22:59
Beta

Vučić o rezoluciji

"Pogodilo me je glasanje Severne Makedonije"

1
Izvor: UN Photo/Evan Schneider / Evan Schneider

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da ga je pogodilo glasanje Severne Makedonije za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN) jer je "najviše uložio" u odnose sa tom zemljom.

Po povratku iz Njujorka, gde je u četvrtak govorio na sednici GS UN na kojoj je usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici, Vučić je televiziji Prva rekao da ga je stav Skoplja pogodio, za razliku od glasanja Crne Gore.

"Odnos Severne Makedonije nije fer jer mi se čini da sam najviše uložio u odnose sa makedonskom braćom i oni će uvek biti naša braća. Pokazalo se da je Grčka (koja je bila uzdržana) imala više kičme nego Severna Makedonija", kazao je Vučić.

Naveo je da ga glasanje Crne Gore za rezoluciju "nije čak ni pogodilo", odnosno da ga je "pogodilo zbog srpskog naroda u Crnoj Gori".

Vučić je rekao i da Crna Gora "nikada neće doneti" rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, nakon što su predstavnici Srba u toj zemlji najavili da će predložiti skupštini Crne Gore usvajanje takvog dokumenta.

"Rekli su da će usvojiti tu rezoluciju misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave. Oni ne smeju da usvoje takvu rezoluciju", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve