Vesti
01.12.2023. 18:16

Eksplicitni snimak

Pokrenut postupak protiv TV "Pink"

1
Izvor: Shutterstock

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) saopštio je da je pokrenuo postupak protiv Televizije Pink zbog prikazivanja seksualno eksplicitnog snimka u jutarnjem programu.

REM je naveo da je "na hitnoj sednici" pokrenuo taj postupak "zbog osnovane pretpostavke da je došlo do povrede" Zakona o elektronskim medijima, "a u vezi sa prikazivanjem seksualno eksplicitnog snimka u emisiji "Novo jutro" 1. decembra, u periodu od 5.30 do 11.00.

U saopštenju piše da je "uvidom u sporni sadržaj", Stručna služba REM-a zaključila da je isti potencijalno u suprotnosti sa nekoliko članova Zakona o elektronskim medijima.

To se isto odnosi i na odredbe pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga i o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

"Okolnost da su lica na predmetnom snimku blurovana (zamagljena), je bez značaja s obzirom na to da se u programu bezrezervno tvrdi da je reč o Đorđu Miketiću", piše u saopštenju.

REM je naveo i da "iako su polni organi na snimku blurovani, sasvim je vidljivo da je reč o prikazivanju eksplicitnog polnog čina", te je programski sadržaj time svrstan u kategoriju pornografije, a što je zakonom zabranjeno.

U saopštenju piše da će Savet REM-a " o eventualnim merama zaštite protiv TV Pink odlučivati na narednoj sednici, "koja će biti održana u prvoj polovini decembra ove godine".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zloupotreba veštačke inteligencije na Pinku: "Državni organi da reaguju"
Veštačka inteligencija

Aleksandar Vučić

18.08.2023. 10:15

Zloupotreba veštačke inteligencije na Pinku: "Državni organi da reaguju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da veštačka inteligencija ne sme da se koristi na način na koji je koristi vlasnik televizije Pink Željko Mitrović u snimcima o opozicionim političarima, i dodao da očekuje reakciju nadležnih organa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve