Vesti
18.08.2023. 10:15
Beta

Aleksandar Vučić

Zloupotreba veštačke inteligencije na Pinku: "Državni organi da reaguju"

Veštačka inteligencija
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da veštačka inteligencija ne sme da se koristi na način na koji je koristi vlasnik televizije Pink Željko Mitrović u snimcima o opozicionim političarima, i dodao da očekuje reakciju nadležnih organa.

Željko Mitrović i televizija Pink zloupotrebili su veštačku inteligenciju, a zbog nezakonite obrade glasa, lika i objavljivanja na internet stranici i u TV programu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je tužbu.

"Ja smatram da su predstavnici bivšeg režima u pravu, da to ne sme da se koristi, da je to nešto što je nedozvoljivo, nešto što je nefer i nešto što jedna demokratska država ne treba da radi i ja se nadam da će nadležni državni organi preduzeti mere po tom pitanju i očekujem to", rekao je Vučić.

Naveo je i da je bila deljena slika kako se on grli sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, naglašavajući da je i to bila fotomontaža i da se sa Kurtijem "nikada nije ni rukovao", ali da to opozicija nikada nije osudila.

Dodao je da je dobro imati i koristiti veštačku inteligenciju, ali da "nema smisla da ljudima stavljate u usta nešto što nisu rekli".

"Dovoljno su oni toga lošeg uradili, da nema potrebe da im bilo šta stavljaš u usta. Ne vidim potrebu za tim i zato očekujem od nadležnih organa da taj problem reše", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Istopolni brakovi u Srbiji ne mogu, ja sam to zabranio"
1

"Tradicionalno društvo"

13.08.2023. 11:50

Vučić: "Istopolni brakovi u Srbiji ne mogu, ja sam to zabranio"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće potpisati nijedan zakon koji bi omogućio da postoji neki treći rod, pored muškarca ili žene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve