Vesti
09.12.2019. 14:27
Tanjug

Od Miloševića vas

POLITIČKI DUEL Rudan: Hoće li neko i vas ubiti? Vučić: Valjda neće

vucic-rudan-2.jpg

Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite, kazala je Vedrana Rudan u "duelu" s predsednikom Srbije Aleksandrom

Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite, kazala je Vedrana Rudan u "duelu" s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u emisiji Hit tvit.

Ona je Vučiću "objasnila" da smeta Americi jer je "još žilav", i da treba ozbiljnije da razmišlja o svojoj političkoj sudbini.

Rudan je sinoć, inače, emisiju, odnosno šouu koji je, kako je primetio Vučić "uzela", počela tako što je objasnila da je pristala na gostovanje jer, u principu, voli "mlade i zgodne" muškarce, kao što je Vučić, i tu je, kaže, "prelomila", a "usput, pogotovo, ako je to predsednik susedne zemlje i to bratske".

Pročitajte još: Istraživanje - Koja stranka ulazi u Skupštinu?

Rudan je od starta "dala tempo", prigovarajući da Vučić ne bi trebalo da uzima vreme dugim odgovorima na pitanje voditeljke, na šta je Vučić uzvratio da će ćutati nadalje, a u jednom sličnom duelu je šaljivo primetio da bi on i Milomir Marić mogli i da napuste emisiju, što bi ostavilo najjači utisak.

U delu emisije u kojem se govorili o pušci Obrenovića, u čemu su neki istoričari "videli" simboliku, imajući u vidu kako su završili Obrenovići, Vučić je spomenuo ubistva nekih srpskih vladara, a Rudan ga je zapitala: "Hoće li neko i vas ubiti?". Vučić je odgovorio: "Valjda neće", a Rudan uzvratila "Nadajmo se... Jeste li sigurni da nećete tako ući u povijest".

"Kako da budem siguran", rekao je Vučić i dodao da se nada da će u istoriju ući zbog onoga što je uradio za Srbiju, poput kilometara autoputeva. Rudan je dodala da "stalno ima neku metu na prsima", a Vučić primetio: "To su mi neki drugi stavili, ne ja". "Niste vi, jer niste samoubica, ali kad neko drži metu na prsima često dobije metak".

Na temu pretnji Vučiću, Rudan se vratila u više navrata, pa i u kontekstu politike neutralnosti Srbije i koliko je ta politika opasna. Rudan je rekla da EU ima definisan stav i da ako se pruža otpor, oni ne slušaju.

Pročitajte još: Zašto naša deca loše prolaze na PISA testovima

Vučić je rekao da male zemlje imaju velike šanse, na šta je Rudan rekla "dok vas ne smaknu".

Vučić je pitao u kom kontekstu, na šta je ona rekla - "fizički".

Jedno od njenih pitanja bilo je i da li Vučić misli da je izabran ili odabran, poput vlasti u Hrvatskoj, koju je neko odabrao i nametnuo glasačima, a Vučić je odgovorio da je izabran i to više puta.

Rudan je, povodom tvita o sinoćnjem pokušaju upada u Skupštinu Srbije, konstatovala i da nema spontanih protesta iza kojih neko ne stoji, te da Vučić ne odgovara Americi.

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO i Putina", ocenila je ona, dodajući da se zna da je na Kosovu najveća vojna baza u Evropi.

Prema njenom mišljenju, "Vučić je još žilav" i to je problem Americi, a potom ga je upitala: "Da li ćete potpisati to za Kosovo", a kada je srpski predsednik negativno odmahnuo glavom, ona je zaključila: "Onda će oni ponovo zakucati".

Rudan je pitala Vučića i zašto reaguje na svaku sitnicu, a Vučić je odgovorio da ne može da ćuti na laži, jer onda laži pocinju da dominiraju, da se nekontrolisano šire.

Na njenu opasku da je to nezrelo, Vučić je uzvratio da je on samo normalan, običan čovek.

"Nemojte biti normalni, budite malo nenormalni i više predsednik", zaključila je hrvatska književnica.

Rudan je na kraju emisije pitala i da li je samoubilački biti predsednik u Srbiji, na šta je Vučić rekao da ne misli tako. "Ali, vaši doktori misle", nastavila je ona, a Vučić je zaključio: "Ja nemam nikave šanse protiv vas...Zasluzili ste šou".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve