Vesti
18.06.2022. 07:55
Beta

RIK

Ponavljeni izbori u Velikom Trnovcu - 23. juna

glasanje, žena
Izvor: Shutterstock

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je  da će se u četvrtak, 23. juna, održati četvrti po redu ponovljeni parlamentarni izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, u opština Bujanovac.

 

RIK je na sednici u petak uveče, postupajući po presudi Upravnog suda o prigovoru Koalicije Albanaca Doline, poništila rešenje Opštinske izborne komisije (OIK) Opštine Bujanovac i time poništila glasanje, treće po redu na tom glasačkom mestu, održano 27. maja.

Na sednici RIK-a je rečeno da je presudom Upravnog suda ranije poništeno rešenje RIK-a od 9. juna, kojim je kao neosnovan odbačen taj prigovor Koalicije Albanaca Doline.

Pravo glasa ima 1.908 građana, a štampanje glasačkih listića zakazano je za utorak, 21. jun, rečeno je na sednici.

Meštani Velikog Trnovca na biračka mesta izaći će po četvrti put, a prvo ponavljanje glasanja održano je 28. aprila, koje je, prema navodima Crte, obeležio veliki broj nepravilnosti, nakon čega su izbori ponovo poništeni, na primedbu Socijalističke partije Srbije.

Koalicija Albanaca Doline imala po tim rezultatima je jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije, ali joj je nakon drugog ponovljanja i osvojenih 598 glasova, nedostajalo 12 glasova da pređu cenzus.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Francuskoj: Da li će Makron sačuvati apsolutnu većinu
France Parliamentary Election

Prve procene

13.06.2022. 08:30

Izbori u Francuskoj: Da li će Makron sačuvati apsolutnu većinu

Centristi francuskog predsednika Emanuela Makrona na dobrom su putu da ostanu vodeća politička snaga u parlamentu ali se ne zna da li će dobiti apsolutnu većinu, prve su procene izlaznih anketa po zatvaranju birališta u prvom krugu parlamentarnih izbora, prenela je agencija Frans pres.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve