Vesti
31.05.2023. 10:03
R.E./ RTS

Nakon nevremena

Poplavljena domaćinstva u lozničkom i šabačkom kraju

poplava
Izvor: Shutterstock

Obilna kiša koje je i u utorak uveče padala u Loznici ponovo je nanela veliku štetu. Brojna dvorišta bila su pod vodom, kao i Urgentni centar u Opštoj bolnici i saborište u Tršiću. Velike količine padavina donele su probleme i u šabačkom kraju. Izlila se Dumača, a u Gornjoj Vranjskoj ima poplavljenih domaćinstava. Na većem delu teritorije Opštine Požega oštećena putna infrastruktura.

Zbog nemogućnosti kanalizacije da primi svu vodu pojedinim ulicama tekli su potoci, brojna dvorišta bila su pod vodom, kao i Urgentni centar u Opštoj bolnici i saborište u Tršiću.

Saobraćaj je zbog velike vode na putevima bio otežan.

Vodostaj na reci Štiri koja protiče kroz centar grada je u porastu.

Situacija se polako smiruje, ali se građani plaše novih padavina.

Nivo reke Jadar je u porastu što potencijalno predstavlja veliku opasnost. Na stotine građana i meštana od utorka uveče ispumpavaju vodu iz dvorišta.

Štab za vanredne situacije je na terenu.

Problemi i u šabačkom kraju – evakuisana ugrožena domaćinstva

Velike količine padavina donele su probleme i u šabačkom kraju.

Izlila se Dumača, a u Gornjoj Vranjskoj ima poplavljenih domaćinstava.

Članica šabačkog Štaba za vanredne situacije Ana Anđelić rekla je za RTS da su sva ugrožena domaćinstva evakuisana i smeštena na nekoliko lokacija u gradu, kao i da su hrana i voda za njih obezbeđeni.

"Krizni štab Grada Šapca je u toku noći zasedao. Postoji još nekoliko kritičnih lokacija, ali su ekipe blagovremeno poslate, tako da je situacija trenutno pod kontrolom", istakla je Anđelićeva.

Dodala je da voda polako opada i da se nada da će se tokom dana situacija stabilizovati.

Problemi zbog kiše i u Rumskoj, Metliću, Bojiću, Grušiću, Petkoviću. Palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

U koceljevačkom kraju kiša donela probleme u Družetiću, Crniljevu, Kamenicu.

U velikom delu požeškog kraja oštećena putna infrastruktura

Nevreme u utorak uveče je pričinilo štetu i u nekoliko mesnih zajednica u požeškoj opštini. Oko ponoći uspostavljen je železnički saobraćaj na pruzi Beograd–Bar, koji je bio u prekidu zbog velike vode na pruzi u Glumču. Iz tog sela su evakuisane dve žene u čije je kuće ušla voda.

Predsednik Opštine Požega Đorđe Nikitović rekao je za RTS da je na većem delu teritorije te opštine oštećena putna infrastruktura.

"Ovde je jednostavno juče bio haos. Juče su ekipe radile ono što su mogle, ali zaista bujica je bila toliko jaka da se malo toga moglo uraditi", naveo je Nikitović.

Dodao je da je od petka u šest mesnih zajednica na snazi vanredna situacija, a da će, nakon današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije, u većem delu opštine biti proglašena vanredna situacija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meteorolog o tome kakvo nas leto očekuje
Toplo vreme

Nedeljko Todorović

21.05.2023. 11:27

Meteorolog o tome kakvo nas leto očekuje

Maj je uz jun najkišovitiji mesec u godini. Zbog toga je višednevna kiša u danima za nama bila očekivana. Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da su aktuelne vremenske prilike tipične za maj i da su temperature oko proseka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve