Vesti
17.05.2023. 16:30
Beta

Narodna skupština

U četvrtak posebna sednica, a na Dnevnom redu...

skupština
Izvor: Shutterstock

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta za četvrtak.

Na predloženom dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada.

Kabinet predsednika parlamenta je najavio da će se raspravljati i o izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja u televizijskim programima o slučajevima nasilja, kojeg je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), s Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, i utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.

Na predloženom dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ostavka, rekonstrukcija, izbori... ili ništa
Aleksandar Vučić

SNS

17.05.2023. 15:15

Ostavka, rekonstrukcija, izbori... ili ništa

Može da bude, ne mora da znači. Tako bi ukratko moglo da se opiše ono što čelnici Srpske napredne stranke govore uoči, kako ga neki najavljuju, maltene sudbinskog 27. maja. Za taj dan najavljena je vanredna skupština SNS-a.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve