Vesti
04.01.2023. 11:56
Beta

"Parking servis"

Poskupele parking usluge u Beogradu

parkiranje, beograd
Izvor: Shutterstock

Beogradsko javno preduzeće "Parking servis" povećalo je cene od 1. januara ove godine, četiri ili pet dinara po satu na području zonskog sistema, a odluka se primenjuje od srede 4. januara.

To preduzeće je navelo da je to prvo povećanje cena od 2009. 

"Diskretnim korigovanjem cene omogućiće se veća i bolja iskorišćenost svakog parking mesta u zoni", navelo je to preduzeće na sajtu.

Dodaje se da se na taj način stanarima daje prioritet, kao privilegovanoj kategoriji, tako što se skraćuje vreme zadržavanja vozila onih koji ne žive u centru grada, već dolaze u posetu i stimulisaće se parkiranje izvan zoniranog područja.

Sat parkiranja u crvenoj zoni, umesto 56 dinara, košta sada 60 dinara, u žutoj zoni 53 dinara, umesto dosadašnjih 48 dinara, u zelenoj zoni 45 dinara, a do sada je koštalo 41 dinar.

Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 dinara biti 200 dinara. Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za pet-šest odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima "Vidin kapija" i "Sava promenada" nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.

Nije povećana ni cena dnevne parking karte u zonskom području, koja je 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, koja je i dalje 720 dinara. Rok važenja popusta za dnevnu parking kartu za parkiranje u zonama produžen je sa osam na 20 dana. U ovom roku korisnici mogu ostvariti popust u iznosu od 50 odsto.

"Politika upravljanja stacionarnim saobraćajem unutar grada Beograda direktno je srazmerna cenovnoj politici. Beograd će i posle korekcije cena biti u istom nivou sa drugim gradovima u Srbiji, poput Niša ili Novog Sada koji, takođe, primenjuju zonski sistem parkiranja", naveo je "Parking servis".
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi sad uskoro dobija prvi spratni parking za bicikle
bicikl, parking za bicikl 1. 12. 2022.

Raspisan tender

01.12.2022. 14:00

Novi sad uskoro dobija prvi spratni parking za bicikle

Prvi novosadski spratni parking za bicikle biće izgrađen iza zgrade Naučno-tehnološkog parka, u Fruškogorskoj ulici, a ova investicija bi trebalo da košta pet miliona dinara bez PDV-a, prenosi 021.rs.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve