Vesti
22.07.2023. 15:18
Beta

Saopštenje

Posledice nevremena u Srbiji: MUP intervenisao više od 90 puta

1
Izvor: Beta/MUP SRBIJE

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su tokom olujnog vremena protekle noći imali ukupno 96 intervencija u kojima je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, dok su dve osobe zadobile povrede, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je stradao, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Trenutno je na snazi šest vanrednih situacija, na celoj teritoriji Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i u opštinama Šid, Ruma, Irig i Sečanj.

U saopštenju piše da je tokom protekle noći bilo angažovano ukupno 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija, 72 su bile uklanjanje stabala, tri gašenja požara izazvanih udarom groma i devet ostalih intervencija.

Od početka olujnog nevremena, od 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 intervencije uklanjanja oborenih stabala, 24 intervencije gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 ostale intervencije.

MUP je naveo da je od početka nevremena spasena ukupno 31 osoba, povređeno je sedam, dok je jedna osoba smrtno stradala.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas pružaju svu potrebnu pomoć našim građanima u otklanjanju posledica nevremena i ostaće na terenu jer su tokom današnjeg dana najavljene nove padavine", dodaje se u saopštenju.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nevreme u Beogradu slabije nego pre dva dana
1

Vetar i grmljavina

21.07.2023. 23:00

Nevreme u Beogradu slabije nego pre dva dana

Nakon što je nešto posle 19 časova nevreme zahvatilo Srbiju, prvo delove Vojvodine, oluja praćena jakim vetrom i grmljavinom, stigla je i do Beograda.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve