Vesti
27.06.2023. 18:50
Beta

Kupanje u Zemunu

Most je postavljen, možemo na Lido

1
Izvor: Shutterstock

Građani će i ovog leta moći da stignu preko mosta do plaže Lido na Dunavu u Zemunu.

Pripadnici pontonirskih jedinica Vojske Srbije završili su postavljanje pontonskog mosta preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, koji će omogućiti građanima Beograda da i ovo leto provedu na dunavskoj plaži Lido, saopšteno je iz ministarstva odbrane.

"Pontonski most je nosivosti 20 tona, dužine 355 metara i moći će da ga koriste pešaci i vozila ukupne mase do 20 tona. Tokom prevoženja elemenata mosta rekom i njegovog postavljanja uvežbavane su radnje i postupci u realizaciji namenskih zadataka pontonirskih jedinica, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost", navodi se u saopštenju.

Most je predat na upotrebu turističkoj organizaciji gradske opštine Zemun, a za vreme turističke sezone o njegovoj sigurnosti i održavanju staraće se pontoniri Rečne flotile koji su uspostavili mostovno mesto prelaza.

Pontonski most će i ove godine biti u funkciji do kraja avgusta, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VAŽNO: Izmene u gradskom saobraćaju u Zemunu
Autobus

Rekonstrukcija Glavne

26.06.2023. 11:15

VAŽNO: Izmene u gradskom saobraćaju u Zemunu

U beogradskog opštini Zemun od 26. juna do 1. septembra, zbog rekonstrukcije Glavne ulice, menja se režim rada linija javnog prevoza, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve