Vesti
19.03.2021. 15:12
Tanjug

"Postoji jedno nepisano pravilo, ne smeš da kritikuješ Ðinđića i da pohvališ Vučića"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Od 26 osoba koje su bile na merama kako bi se preko njih nezakonito prisluškivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice, nijedna nije uhapšena, privedena ili saslušana i na osnovu tih mera osuđena, rekao je danas Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je za TV Pink rekao da je pored poznatih 1.572, otkriveno još nekoliko stotina nezakonito prisluškivanih razgovora koji su dostavljeni nadležnom tužilaštvu i dodao da broj nezakonito presretnutih razgovora raste, saopštilo je ministarstvo.

"Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što su od nadležnog sudije tražili prisluškivanje nekog lica za koga su unapred napravili neku legendu i tražili mere da bi pratili njegove kriminalne aktivnosti, a u suštini su ih tražili ne zato što su ti ljudi bili kriminalci, već jer su znali da će se čuti sa Vučićem ili nekim od članova njegove porodice", objasnio je on.

Povezane vesti - VUČIĆ: Teško bi izdržali još jednu godinu pandemije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ministar je istakao da se onaj ko je dao službenu belešku koja nosi oznaku "strogo poverljivo", a kojom je "mahala" u javnosti potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, suočava sa pretnjom krivičnog gonjenja, jer je ozbiljno prekršio zakon.

"Postoji jedno nepisano pravilo, ne smeš da kritikuješ Ðinđića i da pohvališ Vučića", rekao je on.

Povezane vesti - Prisluškivanje trajalo i posle odlaska Hrkalovićeve iz MUP

Dodao je da za Vučića ne važi nijedno pravilo koje važi za svakog drugog građanina, pretpostavka nevinosti ili poštovanje privatnosti njegove porodice.

"Sve je dozvoljeno i sve možete da kažete za njega, a ako to kažete za drugog onda to nailazi na osudu", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve