Vesti
04.10.2021. 09:33
Tanjug

Aljbin Kurti

"Posvećeni smo reciprocitetu, on vodi ka priznanju"

 Aljbina Kurti, 23. 9. 2021.
Izvor: AFP POOL / KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je njegov kabinet posvećen punom reciprocitetu sa Beogradom, u okviru koga se podrazumeva i međusobno priznanje.

"Nemam reciprocitet samo za osvetu, ali smatramo da je to princip dobrosusedskih odnosa iz koncepta jednakosti. U okviru ovog reciprociteta u centru bi trebalo da bude obostrano priznanje", rekao je Kurti za portal Ekonomija online.

On je kazao da je otvoren za najbolje odnose sa zemljama Zapadnog Balkana, jedino je, tvrdi on, problem što Beograd ne priznaje tzv.Kosovo, a pod njenim uticajem ni BIH.

"Zanimljivo je da zemlje Zapadnog Balkana, a koje su članice NATO, priznaju Kosovo tako da smo spremni za sporazume u kojima smo jednako tretirani", rekao je Kurti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da je Kurti pročitao knjigu svoje supruge, drugačije bi radio
 Aljbina Kurti, 23. 9. 2021.

Knjiga o kojoj se priča

23.09.2021. 16:25

Da je Kurti pročitao knjigu svoje supruge, drugačije bi radio

Knjiga "Ideja slobode i samoopredeljenje", Norvežanke Rite Augestad Knudsen, supruge prištinskog premijera Aljbina Kurtija promovisana je u četvrtak u Beogradu, a tim povodom Helsinški odbori za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik, organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja, uz ocenu da je tema goruća i dalje otvorena.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve