Vesti
18.03.2021. 15:02
ekspres

Potpisan Ugovor za nabavku novih doza Sinofarm vakcina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija je danas sa Sinofarmom potpisala Ugovor za nabavku novih dva miliona doza vakcina te kompanije, a potpisvanju su prisutvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo.

Vučić je u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Sinofarm putem video linka istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštila je pres služba predsednika.

Povezane vesti - JANKOVIĆ: Vakcina štiti 97 odsto od koronavirusa

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Ðingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

"Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2 miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa", rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Ðingžen.

Tema razgovora, bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji, a ovom prilikom potpisan je i Ugovor sa Sinofarmom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve