Vesti
02.04.2024. 14:08
R. E.

Ispituju se razne opcije

Potraga bečke policije za malom Dankom u punom jeku

1
Izvor: Shutterstock

Policija u Beču saopštila je danas da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora u punom jeku i da se ispituju razne opcije.

Potraga u glavnom gradu Austrije pokrenuta je nakon objave video snimka na kojem se, kako se sumnja, vidi devojčica sa dve rumunske državljanke u Beču.

"Od nedelje, istraga je u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba proverava da li je reč o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost", navela je bečka policija za Kosovo onlajn.

Čovek koji je snimio devojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić u centru Beča u pratnji dve Rumunke, dao je izjavu policiji.

"Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim ih budemo imali, saopštićemo ih javnosti", navela je bečka policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve