“PRELOMNI TRENUTAK” Kisić: Optimistični parametri, očekujemo pad krive

“PRELOMNI TRENUTAK” Kisić: Optimistični parametri, očekujemo pad krive

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an


Imamo optimistične parametre, sve manje zahteva za hospitalizacijom, rekla je danas zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić Tepavčević.

“Nalazimo se u prelomnom trenutku, u kojem se očekuje da epidemijska krivulja krene silaznim tokom i upravo sada treba svi da smognu snagu, da se i dalje pridržavaju, više nego ikada, preventivnih mera i da svi zajedno doprinesu što bržem gašenju epidemije”, rekla je ona na pres konferenciji Kriznog štaba.

Ona je rekla da se vidi da se poslednjih nedelja beleže prilično stabilne brojke laboratorijski potvrđenih slučajeva, uz izuzetno veliki broj testiranih, tako da se već izvesno vreme govori o platou.

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija

“Imamo povoljne parametre koji su optimistični i pokazuju nam da je sve manji broj zhateva za hospitalizacijom i da je manji broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante”, rekla je Kisić.

Povezane vesti – KISIĆ: Testiramo više od 10.000, zato otkrivamo puno zaraženih

Navela je kao primer situaciju u Nišu, gde je u poslednja 24 sata testirano 117 osoba od kojih je samo jedna bila pozitivna.

“Znamo da je ne tako davno epidemiološka sitaucija bila lošija, uz visok procenat pozitivnih i iz toga se vidi da uz striktno poštovanje mera, možemo brzo da vidimo povoljne ishode i da očekujemo da u narednim danima imamo manje brrojeve zaraženih, ali ne smemo da se opustimo već da damo maksimum”, rekal je Kisić Tepavčević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar