Vesti
01.11.2019. 16:29
Tanjug

"PRETRPELI SMO VELIKU ŠTETU" Vučić: Niko nije odgovarao za neuspelu reformu pravosuđa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i danas trpi štetu, i finansijski i na druge načine, zbog neuspele reforme sudstva iz 2009. godine, za koju, inače, niko nije odgovarao.

"Finansijski smo pretrepeli veliku štetu, da ne govorim o suštinskom smislu, opstajanja pravde i prava u zemlji pravde i prava u zemlji. Finansijski smo pretrpeli ogromu štetu, i još je plaćamo, milione i milione evra. Možemo to i da izračunamo. Niko nije odgovarao nego nam još sole pamet kako je to bila fantastična reforma", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će za to neko odgovarati ili da li je već odgovarao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

"Ako bih rekao da je trebalo da odgovaraju, onda biste vi rekli da sam vršio pritisak na Tužilaštvo a to je samostalni državni organ", rekao je on.

Povezane vesti - "ČEKAMO STAV EU" Vučić: Nećemo imati laku poziciju po pitanju KiM

"A, kada se nešto ne sviđa našim političkim protivnicima ono što rade Tužilaštvo i sudovi, onda to ne samo da je potpuno dozvoljeno, nego se komentariše kao pritisak vlasti, pa tako postupaju tužioci i sudije", kazao je Vučić.

To je igra licemernog, začaranog kruga, u kojoj mi moramo da se ponašamo ozbiljno i odgovorno i da ne radimo ono što rade naši politički protivnici, kazao je Vučić.

"Neko mora da bude i odgovoran", zaključio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve