Vesti
25.11.2022. 13:15
Beta

Vjosa Osmani

Prevremeni izbori u Zvečanu i Leposaviću 25. decembra

Izbori
Izvor: Shutterstock

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za skupštine Zvečana i Leposavić́a, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 

Kako je saopšteno, nakon odluke Vlade Kosova o raspuštanju skupština opština u Zvečanu i Leposaviću, konsultacija s političkim partijama i imajući u vidu da Centralna izborna komisija (CIK) ima dovoljno vremena za organizaciju i nesmetano odvijanje izbora, Osmani je u skladu s rokovima i zakonskim obavezama, odredila 25. decembar kao datum prevremenih izbora u ove dve opštine. 

Osmani je pozvala političke subjekte na mirnu kampanju, bez tenzija, uz poštovanje Izbornog zakona i političkih rivala. 

"Izbori za skupštine opština Zvečan i Leposavić biće održani nakon ostavke odbornika skupština opština i njihovog raspuštanja 18. novembra od strane Vlade Republike Kosovo", piše u saopštenju dostavljenom medijima. 

Portparol CIK Valjmir Eljezi, izjavio je da su se za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova, od 15. novembra do danas, prijavila tri politička subjekta, od kojih je samo jedan dostavio imena četiri kandidata za sve četiri opštine, dok druga dva imaju kandidate samo u po jednoj opštini, prenosi Radio KiM. 

CIK je 21. novembra produžio rok za prijavu do danas, 25. novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U državu Kosovo niko više ne veruje
Kosovo

Dijalog

30.08.2022. 14:52

U državu Kosovo niko više ne veruje

Što se grbavo rodi, to ni vreme ne ispravi! Ova sentenca mogla bi da bude najpreciznija definicija suštine odgovora na pitanje – šta je tzv. država Kosovo danas?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve