Vesti
11.12.2022. 12:24

Kosovo i Metohija

Pripadnici ROSU upali na Gazivode

kosovo, 11. 8. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Pripadnici ROSU upali su, kako saznaje RTS, pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Oni su, sa dugim cevima i oklopnim vozilima, tamo zatekli čuvara koji meri nivo vode, isterali ga sa objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama, oni se nalaze i dalje na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, je mirno, prenosi RTS

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: "Isterujemo stvari na čistac po pitanju Rezolucije 1244"
1

Ministar spoljnih poslova

11.12.2022. 09:37

Dačić: "Isterujemo stvari na čistac po pitanju Rezolucije 1244"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlada, zahtevom Kforu za povratak pripadnika Vojske Srbije na Kosovo pred međunarodnom zajednicom pokušati da "isteraju stvari na čistac" i da saznaju da li je u potpunosti primenjena Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve