Vesti
16.10.2019. 11:49
Tanjug

PRIŠTINA O UPADU: Osumnjičeni uhapšeni u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalni tužilac Sulja Hodža kaže da je specijalna operacija upada 100 pripadnika specijanih jedinica na severu KiM izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva.

On dodaje da je izvršilac Odeljenje za teška krivična dela prištinskog Osnovnog suda.

On je za prištinsku televiziju Kljan Kosova rekao da su uhapšene dve osobe, a da se za jednom traga.

Precizirao je da se traga za Željkom Bojićem.

Prema njegovim rečima, privedeni su osumnjičeni za organizovani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti, kako je kazao, vezane za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Specijalne snage kosovske policije uhapsile su u akciji koja je izvedena rano jutros na severu Mitrovice dve osobe, a u toku je potraga za trećom osobom, potvrdio je portparol kosovske policije Baki Keljani.

Operacija je izvedena po nalogu Specijalnog suda i sumnja se da je jedna osoba bila umešana u ubistvo Olivera Ivanovića, dok je kod druge osobe pronađeno oružje.

Portparol policije Kosova Baki Keljani rekao je za prištinsku agenciju Telegrafi.com da je uhapšena osoba sa inicijalima R. B, dok je kod druge osobe koja je takođe pritvorena pronađeno oružje.

"Možemo potvrditi da je danas u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice, kosovska policija sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.), dok se za drugim pripadnikom policije, kosovskim Srbinom nastavlja potraga", kazao je on.

Keljani je rekao da je tokom policijske akcije uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađeno oružje, dok su u drugoj operaciji pronađena i oduzeta još dva komada oružja i municije.

Prema informacijama te agencije u akciji je učestvovalo više od 100 policajaca.

Prištinski mediji navode da je jedan od uhapšenih policajac Rade Basara koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića i uhapšen je pod sumnjom da je prikrivao dokaze.

U toku je potraga za šefom istrage u policiji na severu Kosova Željkom Bojićem, javili su mediji u Prištini.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve