Vesti
16.10.2019. 11:44
Tanjug

UHAPŠENA DVOJICA SRBA: Jedinice ROSU s 25 oklopnih vozila upale na sever KiM

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sever KiM. Uhapšena dvojica Srba.

Kad je počela akcija nije bilo nikakvih informacija, ali se dva sata kasnije oglasila kosovska policija koja je saopštila da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

https://www.youtube.com/watch?v=baaAznMf3g8

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija", navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još: Ubistvo Olivera Ivanovića plaćeno 90.000 evra

U međuvremenu, televizija Klan Kosova objavila je na svojoj Fejsbuk stranici snimak za koji se navodi da pokazuje jutrošnju akciju ROSU jedinica.

Portal Kossev piše da je akcija sprovedena na dve lokacije u Severnoj Mitrovici, ali da za akciju nije bila nadležna policija iz regiona direkcija Sever. Akcija je prema istom izvoru sprovedena pod nadležnošću generalne direkcije Kosovske policije u Prištini.

Kosovska policija završila je, kako je javio Tanjug, jutrošnju akciju nešto posle osam časova i povukla se južno od Ibra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve