Prištinski mediji: Amerika je pustila Haradinaja niz vodu?!

Prištinski mediji: Amerika je pustila Haradinaja niz vodu?!


Povodom 243. godišnjice nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u Prištini je otvoren novi objekat američke ambasade, na svečanosti kojoj su prisustvovali američki kongresmen Eliot Engel, ambasador Filip Kosnet, kosovski predsednik Hašim Tači i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

Na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD i otvaranja nove zgrade ambasade govorio je ambasador Filip Kosnet, koji je na binu pozvao da mu se pridruže samo Tači i Engel.

Povezane vesti – Vučić: Engel je rekao jednu dobru rečenicu…

Kosnet je, kako je objavljeno na sajtu ambasade, obavestio prisutne da se na prijemu nalazi i Ted Dejvis, direktor Biroa Državnog sekretarijata za održavanje diplomatskih objekata SAD u inostranstva, koji se prisutnima obratio u ime državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Ambasador SAD na Kosovu kazao je da je razumljivo što se Kosovo suočava sa brojnim izazovima s obrzirom na to da je prošlo 20 godina od kosovske nezavisnosti.

“Međutim, večeras vas podstičem da se ponosite napretkom koji ste ostvarili u prevazilaženju nasleđa konflikta i oskudice kako biste započeli težak posao izgradnje nove nacije”, rekao je američki diplomata i porčio građanima, ali i prištinskom rukovodstvu, da treba da se bore protiv korupcije i jačaju vladavinu prava.

“Da izgrade poverenje među zajednicama i pronađu put do pregovaračkog stola sa Srbijom kako bi se izgradio trajni mir”, rekao je Kosnet.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar