Vesti
05.08.2019. 17:43
Tanjug

Izbori na Kosovu

PRIŠTINSKI MEDIJI: Izbori na Kosovu najverovatnije 29. septembra?

smanjena-hasim-i-haradinaj.jpg

Izbori na Kosovu najverovatnije će biti održani 29. septembra, ukoliko parlament bude raspušten na sednici 22. avgusta, saznaje portal Kosovo

Izbori na Kosovu najverovatnije će biti održani 29. septembra, ukoliko parlament bude raspušten na sednici 22. avgusta, saznaje portal Kosovo online, pozivajući se na svoje izvore.

Kosovo Online saznaje i da bi sutra ili u sredu Prištinu trebalo da poseti visoki strani predstavnik, a glavna tema razgovora sa albanskim zvaničnicima biće raspuštanje parlamenta i eventualni izbori. Šefovi poslaničkih grupa u kosovskoj skupštini ranije danas jednoglasno su odlučili da se vanredna sednica parlamenta, na kojoj će biti razmatrano njegovo raspuštanje, održi 22. avgusta.

kadri veselji

Povezane vesti – TRGOVINA ORGANIMA Haradinaj: Lično me obavestite kada zarove Srbe

Kosovski ustav predviđa da u slučaju raspuštanja skupštine predsednik Kosova raspisuje izbore koji se održavaju ne ranije od 30 i ne kasnije od 45 dana od raspisivanja.

Pročitajte još – NEMA ČOVEKA NEMA PROBLEMA: Ima li živih svedoka protiv Haradinaja

Predsednik Kosova Hašim Tači ranije je od Kadrija Veseljija, kao nosioca liste aktuelne vladajuće koalicije, zatražio da predloži novog mandatara za vladu Kosova, što je Veselji odbio, navodeći da su izbori neizbežni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve