Vesti
28.05.2019. 16:45
R. E.

Prištinski portal objavio spisak uhapšenih

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prištinski portal Insajderi objavio je pojedina imena uhapšenih u akciji kosovskih snaga na severu Kosova i Metohije, među kojima se, prema spisku tog portala, nalazi deset osoba srpske nacionalnosti.

Prema Insajderiju, uhapšeni su: Zenel Bahtiri, Ramadan Rrustemi, Ali Pllana, Jasno Dorovik, Albert Makhuni, Reshat Kuki, Izet (-), Kristo Subotić, Milja Milenević, Besim Merovci, Biljan Medeljković, Veroljub Dimitrović, Dejan Spasojević, Božidar Milosavović, Zvezdan Spasojević, Abdurrahim Hodžić , Oliver Kuzmanović, Ana Bosovie Barać i Blagoje Lazović.

Spisak uhapšenih u Prištini nije službeno saopšten, a reč je o saznanjima prištinskog portala.

Insajderi ne navodi izvor svoje informacije.

Portal istovremeno navodi i da su u akciji koju je sproveo, kako kažu, Inspektorat kosovske policije, a rukovodilo je Specijalno tužilaštvo Kosova, priključeni relevantni dokazi, te njihovo hapšenje dovodi u vezu sa navodnim kriminalnim aktivnostima.

Podsetimo, kako je prvobitno rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na severu Kosova je uhapšeno 23 Srba, pripadnika kosovske policije i civila. Međutim, prema poslednjih infromacijama koje je izneo u Skupštini Srbije, u policijske prostorije u južnom delu Kosovske Mitrovice privedeno je 19 pripadnika KPS-a srpske, bošnjačke i albanske nacionalnosti. S druge strane, albanski mediji preneli su da je uhapšeno uhapšeno 28 lica, 19 policajaca i devet građana.

Predsednik Srbije je istakao da se ROSU povlači sa Severa Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve