Vesti
31.08.2021. 11:37
Tanjug

Ekspoloatacija litijuma

Projekat "Jadar": Studija o proceni uticaja na životnu sredinu

rudnik
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je rešenje kojim se određuje obim i sadržaj Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora "Jadar".

U obaveštenju objavljenom na sajtu ministarstva navedeno je da se rešenjem nosiocu projekta Rio Sava Exploration d.o.o. Beograd, određuje obim i sadržaj Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora "Jadar", postrojenja za obogaćivanje rude i odlaganja jalovine nastale pri rudarskim aktivnostima, na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice (teritorije grada Loznice i opštine Krupanj)

Kako je navedeno, nalaze se u obuhvatu podzona 1A i 1B, zona rudarskih aktivnosti prema Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita u ležištu "Jadar".

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu rešenja svakog radnog dana od 11-14 časova u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine u Beogradu, ul. Omladinskih brigada 1, soba 428, kao i na sajtu.

Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba vladi, putem tog ministarstva, u roku od 15. dana od dana prijema rešenja odnosno od dana obaveštavanja zainteresovane javnosti o donetom rešenju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rio Tinto i projekat "Jadar": O čemu se, zapravo, radi
baterija

Osnovni model

03.08.2021. 17:00

Rio Tinto i projekat "Jadar": O čemu se, zapravo, radi

Kompanija „Rio Tinto“ opredelila je 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat „Jadar“ u Loznici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
16.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve