Vesti
30.11.2022. 16:04
Beta

Beograd

Prosvetni radnici poručili: "Vidimo se ubrzo na novom protestu"

1
Izvor: BETAPHOTO / NIKOLA TODOROVIC

Predajom zahteva Ministarstvu prosvete Srbije završen je protest prosvetnih radnika u Beogradu pod nazivom "Za dostojanstvo profesije", uz poruku "Vidimo se ubrzo na novom protestu".

Od vlasti su tražene izmene propisa radi bolje zaštite prosvetnih radnika i da im se poveća zarada za 25 odsto u narednoj godini.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić pozvala je ministra Branka Ružića da "svojim autoritetom pomogne rešavanje nagomilanih problema".

Prethodno su zahteve predali u Skupštini Srbije - za Odbor za obrazovanje i nauku, kao i u Predsedništvu Srbije i u zgradi Vlade, uz ocenu da je neophodna hitna sednica Vlade zbog nasilja u školama.

Protest nekoliko stotina nastavnika su organizovali Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije, koji su najavili da će njihovi članovi sutra, 1. decembra, sprovesti štrajk upozorenja tako što u školama neće držati prvi čas.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje u školama: Šta su uzroci i šta je rešenje, pitali smo stručnjake
nasilje, agresija, tuča

Škola straha

25.11.2022. 11:05

Nasilje u školama: Šta su uzroci i šta je rešenje, pitali smo stručnjake

"Učenik prvog razreda Tehničke škole u Mladenovcu napao profesora, a kasnije i policajca“, "Nastavnica pokušala da razdvoji dvojicu učenika, jedan od njih je udario pesnicom u glavu“, "Profesor fizičkog napadnut metalnom šipkom u dvorištu Tehničke škole u Boru“, "Učenica osnovne škole u Smederevskoj Palanci posekla nastavnicu po glavi zbog ocene“, "Učenik osmog razreda u Sremskoj Mitrovici fizički napao direktora udarivši ga prvo sedištem bicikla u glavu, a zatim pesnicama“…
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve