Vesti
31.07.2023. 10:16
Beta

Demokratija umire u mraku

Protest novinara na Kosovu

kosovo, priština
Izvor: Shutterstock

Asocijacija novinara Kosova (ANK) uz podršku medija i organizacija civilnog društva, održaće protest "Demokratija umire u mraku", zbog suspenzije sertifikata o poslovanju televiziji Klan Kosova od Ministarstva industrije, preduzeća i trgovine.

Posle odluke Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine (MIPT) o suspenziji sertifikata Klan Kosova, ANK je objavio da je šokiran tom odlukom, ocenivši da je odluka politički motivisana od strane vladajuće stranke i Vlade premijera Aljbina Kurtija (Albin).

"Ovom odlukom ministarka Rozeta Hajdari, koja je deo Kurtijeve vlade, završila je sve neophodne administrativne radnje za zabranu rada televizije Klan Kosova. Iako se na odluku može uložiti žalba na sudu, ovu odluku treba shvatiti kao odluku pokreta Samoopredeljenje i premijera Kurtija da prvi put od završetka rata na Kosovu zatvore medij", saopštila je ANK.

Protiv odluke MIPT su protestvovali predstavnici političkih stranaka, civilnog društva, međubarodnih novinarskih organizacija, poznate javne ličnosti i ambasadori zemalja velike petorke i zemalja EU akreditovani na Kosovu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Turska je postala partner broj jedan Kosova"
Kosovo

Ambasador tvrdi

27.07.2023. 17:10

"Turska je postala partner broj jedan Kosova"

Ambasador Turske na Kosovu Sabri Tunč Angili, izjavio je da bespilotne letelice "Bajraktar ​​TB-2" koje su isporučili Kosovu nisu donacija, i naveo da su spremni da obezbede i drugu opremu ako to budu bile potrebe kosovske Vlade. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve