Vesti
17.06.2022. 13:43

Kragujevac

Protest radnika Fijata: Blokirali saobraćaj

Fijat
Izvor: Shutterstock

Nekoliko stotina radnika Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu započelo je protest oko podne pred zgradiom Skupštine grada, nezadovoljno rezultatima pregovora oko njihovog statusa, nakon najave da će se fabrika zatvoriti na dve godine zbog pripreme za proizvodnju električnog vozila.

Oni su pozvali gradonačelnika Nikolu Dašića da im se obrati i optužili premijerku Anu Brnabić da je izneverila obećanja da će im se naći posao u drugim firmama, ukoliko ne žele da prihvate ponudu da odu u inostranstvo, da će se rešiti status zaštićenih grupa i utvrditi visina otpremnina jer ne prihvataju ponudjenu od 220 evra po godini staža.

Član pregovaračkog tima i predstavnik radnika Đordje Milojević nakon što je obavešten da Gašić nije u zgradi rekao je da "to znači da su radnicima okrenuli leđa i Grad i država i da su prepušteni sami sebi".

On je pozvao radnike da "budu jedinstveni i rasture osinje gnezdo".

Okupljeni radnici su, nakon kratkog zadržavanja pred Skupštinom, krenuli da blokiraju jednu traku autoputa na ulazu u Kragujevac i najavili radikalnije poroteste u ponedeljak ako se u medjuvremenu ne postigne dogovor, kao i dolazak u Beograd u sredu radi blokade saobraćaja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve