Vesti
07.10.2019. 12:43
R. E.

PROTEST TAKSISTA I DOLAZAK ERDOGANA: Očekuje se saobraćajni kolaps

tan2019-9-30_15168451_2-1.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC

Uprkos dolasku turskog predsednika Redžepa Tajpi Erdogana u dvodnevnu posetu Srbiji, taksisti nastavlju svoju protesnu vožnju, koja je započeta prošle nedelje.

Većih promena u organizaciji protesta, makar danas, neće biti. Taksisti će se oko 12 časova okupljati u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu, na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Nakon okupljanja, taksisti će svoju vožnju nastaviti prema centru grada i Vladi Srbije, sve do 15 časova za kada je planirano da se protest završi.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Uprkos najavama da će doći do radikalizacije protesta ove nedelje, blokiranje glavnih saobraćajnica i mostova će pričekati odlazak predsednika Erdogana, jer kako poručuju iz Ugovorne taksi komore, ne žele da se pravi "međunarodni problem".

Ulice kojima će proći taksisti

Hotel "Podgorica": Bulevar Peka Dapćevića, Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Nemanjina do ugla sa Balkanskom;

Blok 70, taksi stanica u Omladinskih brigada: Omladinskih brigada, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Trg Nikole Pašića, Ulica kneza Miloša do ugla sa Nemanjinom;

Obrenovački put ugao sa Svetolikom Lazareviće Laze: Obrenovački put, Radnička, Bulevar vojvode Mišića, Mostarska petlja, Ulica kneza Miloša do ugla sa Bulevarom kralja Aleksandra.

Ipak i pored toga što neće doći do radikalizacije taksi protesta, Beograđanima danas neće biti ni malo lako da funkcionišu, jer će veći deo dana Beograd biti pod blokadom.

Erdogan Vucic oksana (4)

Očekuje se da gužve počnu već od od 11:45 kada turski predsednik sledeće na surčinski aerodrom i kreće put Palate Srbija. Zbog toga se već od podneva može očekivati potpuno zatvaranje autoputa u smeru ka centru grada, dok će Bulevar Mihajla Pupina, biti povremeno zatvaran. Program u Palati Srbija se prvog dana završava posle 16 časova posle čega se opet može očekivati delimično zatvaranje ulica kako bude prolazila Erdoganova kolona.

Povezane vesti - Taksisti nude besplatnu vožnju Beograđanima

Iako se iz bezbedonosnih razloga ne zna koje će ulice kada biti zatvarane, na osnovu plana koji je obelodanjen u javnosti, lako se može zaključiti da će na najvećem udaru biti autoput od aerodroma Nikole Tesle do Novog Beograda, kao i potez oko Palete Srbije, gde će biti održan veliki broj sastanaka sa turskom delegacijom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
7°C
23.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve