Vesti
07.10.2019. 12:43
R. E.

PROTEST TAKSISTA I DOLAZAK ERDOGANA: Očekuje se saobraćajni kolaps

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Uprkos dolasku turskog predsednika Redžepa Tajpi Erdogana u dvodnevnu posetu Srbiji, taksisti nastavlju svoju protesnu vožnju, koja je započeta prošle nedelje.

Većih promena u organizaciji protesta, makar danas, neće biti. Taksisti će se oko 12 časova okupljati u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu, na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Nakon okupljanja, taksisti će svoju vožnju nastaviti prema centru grada i Vladi Srbije, sve do 15 časova za kada je planirano da se protest završi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Uprkos najavama da će doći do radikalizacije protesta ove nedelje, blokiranje glavnih saobraćajnica i mostova će pričekati odlazak predsednika Erdogana, jer kako poručuju iz Ugovorne taksi komore, ne žele da se pravi "međunarodni problem".

Ulice kojima će proći taksisti

Hotel "Podgorica": Bulevar Peka Dapćevića, Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Nemanjina do ugla sa Balkanskom;

Blok 70, taksi stanica u Omladinskih brigada: Omladinskih brigada, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Trg Nikole Pašića, Ulica kneza Miloša do ugla sa Nemanjinom;

Obrenovački put ugao sa Svetolikom Lazareviće Laze: Obrenovački put, Radnička, Bulevar vojvode Mišića, Mostarska petlja, Ulica kneza Miloša do ugla sa Bulevarom kralja Aleksandra.

Ipak i pored toga što neće doći do radikalizacije taksi protesta, Beograđanima danas neće biti ni malo lako da funkcionišu, jer će veći deo dana Beograd biti pod blokadom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Očekuje se da gužve počnu već od od 11:45 kada turski predsednik sledeće na surčinski aerodrom i kreće put Palate Srbija. Zbog toga se već od podneva može očekivati potpuno zatvaranje autoputa u smeru ka centru grada, dok će Bulevar Mihajla Pupina, biti povremeno zatvaran. Program u Palati Srbija se prvog dana završava posle 16 časova posle čega se opet može očekivati delimično zatvaranje ulica kako bude prolazila Erdoganova kolona.

Povezane vesti - Taksisti nude besplatnu vožnju Beograđanima

Iako se iz bezbedonosnih razloga ne zna koje će ulice kada biti zatvarane, na osnovu plana koji je obelodanjen u javnosti, lako se može zaključiti da će na najvećem udaru biti autoput od aerodroma Nikole Tesle do Novog Beograda, kao i potez oko Palete Srbije, gde će biti održan veliki broj sastanaka sa turskom delegacijom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve