Vesti
27.06.2021. 18:01
Tanjug

Avijacija Srbije

Prvi put na nebu Srbije - 11 migova 29

vojska, 27. 6. 2021.
Izvor: TANJUG / JADRANKA ILIC

Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci, najavio je predsednik Aleksandar Vučić ocenjujući da povećana snage vojske pokazuje i snagu države jer, kako je kazao, to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage.

Vučić je nakon vojne vežbe Munjeviti udar na Pešteru kazao da će država nastaviti da ulaže u našu armiju.

"Ne interesuje nas da ikome pretimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvek možemo da budemo u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa više od toga, ništa lepše od toga, ništa časnije nije od toga", kazaorekao je je predsednik.

Zahvalio se pripadnicima Vojske Srbije koji su, kako kaže, fantastično izveli vežbu i ukazao je na ono što su svi danas mogli da vide. U tom smislu naveo je da je po prvi put na našem nebu moglo da se vidi 11 migova 29, od kojih je osam "tuklo" raketama vazduh - zemlja, a tri koje nisu, a potpuno su modernizovani i vide sa svojim radarima do 110 kilometara daleko i bolje od ostalih.

vojska, 27. 6. 2021.
Izvor: TANJUG / JADRANKA ILIC

Vučić kaže da je time lovačka avijacija Srbije dobila posebnu snagu kojoj nismo nikada bili blizu.

Takođe, na vežbi moglo se videti četiri G4, 25 lovaca ili bombardera u vazduhu, što je VS do pre nekoliko godina imala četiri, pet, i to manjeg kvaliteta.

"Ono što smo videli da moramo da radimo i pojačavamo jesu bespilotne letelice. Već smo nabavili nešto, naručili smo nove, naručićemo više", kazao je Vučić.

Ističe i posebno zadovoljstvo što je današnjem prikazu vežbe prisustvovao i komandant Kfora i poručuje da Srbija mora da sarađuje sa jedinicama Kfora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigli tenkovi i oklopno-izviđački automobili
tenkovi

Ruska donacija

24.05.2021. 09:34

Stigli tenkovi i oklopno-izviđački automobili

Ruska Federacija je Vojsci Republike Srbije donirala 30 tenkova T-72MS i 30 oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS. Ukupna vrednost donacije je 75 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve