Vesti
26.12.2022. 23:10

Po naređenju predsednika

Naloženo podizanje borbene gotovosti MUP i Vojske na najviši nivo

Vojska
Izvor: Shutterstock

Ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučićević naložili su podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP i Vojske Srbije, po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP, Žandarmerije, SAJ i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i posednu položaje predviđene operativnim planom", naveo je Gašić u pisanoj izjavi.

Kako je javila Radio-televizija Srbije (RTS), Vučević je kazao da je Vučić, kao vrhovni komandant, naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti do nivoa upotrebe oružane sile.

"To nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve gradjane sprečavajući pogrom i teror nad Srbima ma gde žive", rekao je Vučević, a preneo RTS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučević: "Broj pripadnika specijalnih jedinica biće povećan na 5.000"
1

Ministar odbrane

26.12.2022. 12:00

Vučević: "Broj pripadnika specijalnih jedinica biće povećan na 5.000"

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije Aleksandra Vučića, broj pripadnika specijalnih jedinica vojske do kraja 2023. biti povećan na 5.000, sa dosadašnjih 1.500.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve