Vesti
26.12.2022. 12:00
Beta

Ministar odbrane

Vučević: "Broj pripadnika specijalnih jedinica biće povećan na 5.000"

1
Izvor: MINISTARSTVO ODBRANE RS

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije Aleksandra Vučića, broj pripadnika specijalnih jedinica vojske do kraja 2023. biti povećan na 5.000, sa dosadašnjih 1.500.

"Da Vojska Srbije ima 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije", naveo je Vučević u saopštenju.
 

Prema njegovim rečima, tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima će se suočavati Srbija i biće "najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole Srbiju i žele da naude njenom narodu i građanima".

"I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju", kazao je ministar.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vojska Srbije oborila dron u blizini garnizona Raška
Najnovija Vest

Postupili po naređenju

02.11.2022. 18:31

Vojska Srbije oborila dron u blizini garnizona Raška

Pripadnici Vojske Srbije (VS) oborili su dron u blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve