Pupovac: Napadi nisu ni slučajni ni spontani, već organizovani

Pupovac: Napadi nisu ni slučajni ni spontani, već organizovani


Lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da je napad na Srbe kod Knina koji su gledali prenos utakmice Crvene zvezde organizovan i da pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.

Pupovac je za hrvatski Indeks ocenio da su se dogodili ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice, koji su imali odlike skvadrističke (skvadristi – pripadnici prvih fašističkih odreda) grupacije.

Povezane vesti – Plenković: Delo pojedinca, ne klima u društvu

“Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama”, rekao je Pupovac, koji je do nedavno bio predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj.

On je ocenio i da Hrvatska, kao članica Evropske unije, predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije.

Povezane vesti – Dačić: Napad je rezultat dugododišnjeg flerta sa ustaštvom

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete, prenosi hrvatski Indeks. Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Ðevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar