Vesti
21.02.2023. 18:25
Beta

Beograd

Raskida se ugovor sa firmom koja je 12 godina naplaćivala karte za gradski prevoz

Autobus
Izvor: Shutterstock

Odbornici Skupštine Beograd su odlučili da se raskine ugovor s turskom firmom "Kenkart" koja je 12 godina kontrolisala i naplaćiva karte u javnom gradskom prevozu.

Data je i "prethodna saglasnost" na Predlog pravilnika o radu novog Javnog komunalnog preduzeća "Naplata prevozne usluge Beograd".

Odbornici su izglasali odluku o projektu "Beogradska kartica" koja će Beograđanima omogućiti besplatne usluge kulture, sporta, obrazovanja, kao i drugih za koje je nadležan Grad Beograd.

Usvojeni su i "Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade druge faze prve linije metro sistema", kao i "Plan za izgradnju detaljne regulacije pešačko-biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije s mostom preko reke Save" koji će povezati Novi Beograd i Čukaricu.

Izglasano je i više planova detaljne regulacije za područja delova Novog Beograda, Zvezdare, Surčina, Čukarice, Voždovca, Savskog venca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Besplatni udžbenici za sve učenike u Beogradu"
škola

Aleksandar Šapić

11.01.2023. 12:01

"Besplatni udžbenici za sve učenike u Beogradu"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će grad "od sledećeg septembra obezbediti sve udžbenike za sve školarce".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve