Vesti
16.11.2023. 14:00
R.E./RTS

Prevremeni izbori

Raspuštena Skupština Vojvodine: Raspisani pokrajinski izbori

Izbori
Izvor: Shutterstock

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su većinom glasova odluku o raspuštanju pokrajinskog parlamenta. Predsednik parlamenta Momo Čolaković je nakon toga raspisao prevremene pokrajinske izbore za 17. decembar.

Predsednik vojvođanskog parlamenta Momo Čolaković je raspisao prevremene pokrajinske izbore za 17. decembar, kada će biti održani i prevremeni republički i lokalni izbori.

Prethodno su pokrajinski poslanici usvojili s odluku o raspuštanju pokrajinskog parlamenta. Za odluku je glasalo 95 poslanika, protiv je bilo četvoro, a nije glasalo devetoro.

Sednica je bila zakazana sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine.

Predsednik pokrajinskog parlamenta bio je Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije "Aleksandar Vučić za našu decu", koji je na tu funkciju izabran 6. novembra nakon smrti dotadašnjeg predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovo je apel Nadzornog odbora za izbornu kampanju
Izbori

Fer-plej trka

15.11.2023. 19:05

Ovo je apel Nadzornog odbora za izbornu kampanju

Nadzorni odbor za izbornu kampanju u Srbiji je danas apelovao na učesnike izbornog procesa i na sve medije koji izveštavaju o tome da se, radi zaštite moralnog integriteta ličnosti kandidata, uzdrže od podsticanja mržnje i napada na ličnost kandidata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve