“RAZUMEVANJA JE BILO NA PRETEK”: Stari studenti moraju da završe studije po novom programu

“RAZUMEVANJA JE BILO NA PRETEK”: Stari studenti moraju da završe studije po novom programu

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC


Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je da stari studenti moraju završiti studije po obrazovnom programu koji je trenutno aktuelan, jer ministarstvo ne može da donosi odluke koje fakulteti ne mogu da sprovedu.

“S rektorima fakulteta tražimo način da se starim studentima omogući što lakše prelazak na novi program. Na nekim fakultetima nema više ni katedre, ni profesora za neke predmete koje ti studenti treba po starom programu da završe, pa je to i tehnički neizvodljivo. Tako da će svi završiti fakultete po modelu koji je sada aktuelan”, rekao je ministar Šarčević u Užicu.

Povezane vesti – Šarčević o tome zašto je večitim studentima “odzvonilo”

On je posavetovao sve stare studente da počnu da uče, jer to učenje, kako je rekao, predugo traje.

“Tolerancije i razumevanja bilo je na pretek. Došli smo u situaciju da kao da tražite od fabrike da proizvodi delove za auto, a ona za to nema potrebe, ni zakonske obaveze”,rekao je Šarčević i zaključio da bi “to bila agonija bez prestanka”.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Saša

    Ja već polažem ispite po novom programu, potpuno iste kao i Bolonjci zajedno s’ njima, a studiram po starom zakonu. Kako vidim kod većine predbolonjskih studenata je tako. Ništa se za nas posebno ne “proizvodi. Istina fakulteti nemaju tehničke uslove da izvode nastavu. Ali to važi za sve studente. Nemaju prostora, nemaju udzbenike. Nijedna katedra nije ukinuta. Matematika je matematika, medicina je medicina, hemija je hemija, mašinstvo je mašinstvo, građevina je građevina. Nauke su davno postavljene i dalje će se izučavati iste. Sad je kasno za pronalazak modela. Imali ste previše vremena da to uradite. Za razliku od vaših kolega u vladi mi smo učili da bi došli u završne godine studija i postali apsolventi, nismo nostrifikovani falsifikatori.

+ Ostavite komentar