Vesti
21.02.2022. 15:28
Tanjug

Aljbin Kurti

"Rekao sam Micotakisu da je važno da Grčka prizna Kosovo"

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Premijer privremenih prištinskih institucija saopštio je da je tokom Minhenske bezbednosne konferencije u razgovoru sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom istakao značaj grčkog priznavanja, kako je naveo, države Kosovo.

To bi, kako je napisao u objavi na svom Facebook nalogu, bio prirodan sledeći korak "ka daljem produbljivanju odnosa između dve zemlje".

Kurti je dodao da je u tokom proteklog vikenda Minhenu imao 17 bilateralnih sastanaka, pored ostalih i sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

U objavi stoji i da je Kurti u okviru jednog od panela ponovio potrebu otvaranja državnih arhiva u Srbiji, jer su, kako tvrdi, "zločini počinjeni na Kosovu zločini koje je počinila država Srbija".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti: Ono što je najvažnije za Srbiju nije i za mene
Aljbin Kurti

Kosovo

17.12.2021. 12:06

Kurti: Ono što je najvažnije za Srbiju nije i za mene

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti smatra da je formiranje Zajednica srpskih opština u interesu Srbije i da zbog toga kosovski zvaničnici nemaju potrebe da se time bave, prenosi Koha.
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve