Vesti
02.09.2023. 14:05
Beta

Aktuelno

Brnabić o tome zašto nije urađeno više u "Ribnikaru"

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je početak školske godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja učenik ubio deset osoba, devet đaka i radnika obezbeđenja, protekao dobro i dodala da je u toj školi tokom leta završena "manja" rekonstrukcija.

"Nije to u potpunim standardima onoga kako mi sada radimo rekonstrukciju škola. Mi, inače, menjamo sve, zaista to bude nova škola u starim konturama. Mi to nismo mogli da stignemo, zato što smo imali samo dva meseca, u 'Ribnikaru', ali nam je bilo važno i dogovorili smo se to sa Savetom roditelja i obećali i nastavnom kadru da ćemo tu 'malu školu' u (Ulici) Svetozara Markovića srediti i ona zaista sada mnogo drugačije izgleda", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Podsetila je da su prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama, od juče plate veće za 5,5 odsto, kao i da će od januara 2024. biti povećane za dodatnih 10 odsto, navodeći da će tada plata vaspitača, učitelja, nastavnika u osnovnim i srednjim školama biti 87.000 dinara, a medicinskih sestara više od 80.000 dinara.

"Mi smo potpuno svesni da te plate moraju biti još mnogo veće i mi imamo to u vidu. I ako se borimo za ekonomski rast naše zemlje, mi se tako borimo i za dodatni održivi rast plata i penzija", kazala je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I "Beli" krenuli u školu
škola, ATA, 5. 3. 2023.

Beograd

01.09.2023. 16:15

I "Beli" krenuli u školu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je na bezbednosti dece već počelo da se radi time što komunalni policajci, "Beli", dolaze ispred škola, vrtića i pomažu roditeljima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve