Vesti
29.12.2023. 21:15
R.E.

Slučaj "Ribnikar"

Emotivno na sudu, potresne reči roditelja ubijene dece

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Roditelji dve ubijene devojčice i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" svedočili su u Višem sudu u Beogradu u okviru sudskog procesa u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović.

Svedočenje porodice Aćimović

Na suđenju su u petak prvo svedočili Anđelko i Natalija Aćimović, roditelji devojčice koja je ranjena 3. maja, ali je podlegla povredama 12 dana kasnije, prenosi RTS.

Kako je objasnio otac devojčice, tih 12 dana su se nadali čudu, da njihova ćerka preživi, ali su zahvalni što su imali i to dodatno vreme da provedu s njom. Njihova ćerka je tražila početkom godine da se prebaci u drugi razred, ali odgovor od direktorke škole nisu dobili i na kraju je ona ipak ostala u tom razredu.

Osvrnuli se sa na tužene, odnosno porodicu Kecmanović, i naveli da je to devijantna porodica kojoj su bili bitni samo novac i karijera.

"Jasno je da je to devijantna porodica koja ne oseća nimalo griže savesti ni odgovornosti. Niko ne misli da je on (otac dečaka) imao želju da K. K. ubije toliko ljudi, ali mu je dao sredstvo da ubije", tvrdi Anđelko Aćimović.

Svedočenje porodice Kobiljski

Nina Kobiljski, majka ubijene devojčice, rekla je da je tek u policijskoj stanici saznala da joj je ćerka ubijena, odnosno da sve vreme dok je bila ispred škole nakon pucnjave nije bila svesna da su deca stradala, već je čekala svoju ćerku ispred škole kako bi je zagrlila kad izađe, jer je bila sigurna da se mnogo uplašila.

Svedočili i roditelji ubijenog čuvara

Svedočili su i roditelji ubijenog čuvara Dragana Vlahovića, koji su rekli da je on bio najbolji od najboljih i da je mnogo voleo decu.

Sud će odlučivati o tužbi tek po okončanju parničnog postupka

Tužbu za naknadu štete podnelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodica žrtava, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve