Vesti
19.01.2022. 19:52
Tanjug

Prosveta

Ružić o produženju školskog raspusta...

Branko ružić
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta i da se o tome nije ni raspravljalo tokom sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje "Batut", održao je danas sastanak, a konačna odluka o tome na koji način će se održavati nastava iduće nedelje biće saopštena sutra'', izjavio je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ružić je rekao da u Centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište i da svi u sistemu prosvete treba da se pripreme na adekvatan način, vezano za rizike od kovida-19 i sezonskog gripa.

"Važno je da kažemo da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do širenja koronavirusa, zahvaljujući nastavnom kadru, deci i razumevanju roditelja. Prvi ciklus osnovnih škola i predškolskih ustanova nastavu će pohađati neposredno, a za učenike od 5. do 8. razreda još uvek razmatramo tehničke detalje kombinovanog modela. U srednjim školama i gimnazijama će verovatno biti kombinovani model", objasnio je Ružić.
 

"Uvažavamo stav predstavnika medicinskog dela Kriznog štaba, čuli smo u medijima razne teze raznih udruženja koja sa pravom izražavaju bojazan, ali treba da razgovaramo na pravi način o svemu tome. U obrazovom sistemu radi 150.000 ljudi, uključujući i fakultete imamo 1.200.000 nečije dece. Svi oni koji daju neke izjave u medijima ponekad ne sagledavaju širu sliku", rekao je on.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sindikat obrazovanja Branku Ružiću: "Nedopustivo je da nas ne konsultujete"
matematika, geometrija, škola

"Povucite 5 predloga"

23.12.2021. 11:48

Sindikat obrazovanja Branku Ružiću: "Nedopustivo je da nas ne konsultujete"

Sindikat obrazovanja Srbije zatražio je od od ministra prosvete Branka Ružića i Ministarstva prosvete da iz skupštinske procedure povuku predloge izmena i dopuna pet zakona iz oblasti obrazovanja, koji su, kako navode, dati na usvajanje, a da pritom taj sindikat niti je obavešten, niti je traženo njegovo mišljenje.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve