Vesti
18.01.2021. 20:16
Tanjug

RUŽIĆ: U sredu počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić janavio je vakcinaciju prosvetnih radnika od srede 20. januara.

Ružić je pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

"U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od virusa Kovid 19", rekao je Ružić i dodao da je imunizacija jedini način da se ova pošast zaustavi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, navodi ministra, važan su deo za funkcionisanje društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

"Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu", rekao je Ružić, a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Povezane vesti - BRNABIĆ: Važno je omogućiti normalnu nastavu što duže

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut".

Prosvetni radnici koji su se izjasnili za imunizaciju će dobiti informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve